| Túrós – hagymás galuska receptTésztafélék Hozzávalók: 1 szál póréhagyma 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek. olaj, só, bors 2 dl tej 2 db tojás 4o dkg liszt 4o dkg tehéntúró 4 dl tejföl 8 vékony szelet húsos szalonna /bacon/ 3-4 szál petrezselyem Elkészítés: A póré és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk benne a hagymát, aztán rádobjuk a pórét, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, fedő alatt mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk. A sütőt előmelegítjük. A galuskához elkeverjük a tejben a tojásokat, ízlés szerint sót, majd a lisztet. Forrásban lévő, enyhén sós, bő vízben szaggatjuk, kifőzzük, aztán leszűrjük és azonnal a hagymás zsiradékba forgatjuk. Összedolgozzuk a túrót és a tejfölt, lazán a galuskához keverjük, és az egészet csinos sütőedénybe terítjük. A tetejére kócosítjuk a szalonnaszeleteket, és addig sütjük, amíg a szalonna a tetején ropogós nem lesz. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és tálaljuk. Az asztalra tehetünk még tejfölt. Előre is elkészíthető hűtőben tároljuk, de a sütésnél az edényre ez esetben figyelemmel kell lenni. (jénai együtt melegszik a sütővel, vagy a porcelán, cserépedény) Tanácsok: (galuska készítés titka a naplómban) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |