Tutireceptek.hu fejléc

Túrós – hagymás galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek. olaj, só, bors
2 dl tej
2 db tojás
4o dkg liszt
4o dkg tehéntúró
4 dl tejföl
8 vékony szelet húsos szalonna /bacon/
3-4 szál petrezselyem

Elkészítés:
A póré és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk benne a hagymát, aztán rádobjuk a pórét, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, fedő alatt mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk. A sütőt előmelegítjük.
A galuskához elkeverjük a tejben a tojásokat, ízlés szerint sót, majd a lisztet. Forrásban lévő, enyhén sós, bő vízben szaggatjuk, kifőzzük, aztán leszűrjük és azonnal a hagymás zsiradékba forgatjuk. Összedolgozzuk a túrót és a tejfölt, lazán a galuskához keverjük, és az egészet csinos sütőedénybe terítjük. A tetejére kócosítjuk a szalonnaszeleteket, és addig sütjük, amíg a szalonna a tetején ropogós nem lesz. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és tálaljuk. Az asztalra tehetünk még tejfölt. Előre is elkészíthető hűtőben tároljuk, de a sütésnél az edényre ez esetben figyelemmel kell lenni. (jénai együtt melegszik a sütővel, vagy a porcelán, cserépedény)

Tanácsok:
(galuska készítés titka a naplómban)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pelyhes-túrós gyümölcskrém » Póréhagymás zöldségleves » Túrós rakott krumpli » Alföldi májgaluska leves
» Póré- és hagymasaláta » Kacsamell hagymasalátával » Túrós, mazsolás kuglóf » Tejszínhabos-túrós kocka
» Túrós kevert » Hagymás tejfölös nokedli » Gyöngyhagymás tészta » Túrós-almás lepény
» Túrós -spenótos burek » Reszelt túrós II. » Fokhagymás tarja Update1 » Hagymás-diós csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.