| Paradicsomos kígyó receptTésztafélék Hozzávalók: 1 doboz mélyhűtött levelestészta, felengedve, 1 nagyobb doboz sűrítettparadicsom-konzerv, 3 evőkanál krémsajt, 1 csipet szárított oregánó, 10 dkg sajt, reszelve, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, só és frissen őrölt bors. Elkészítés: A sűrített paradicsomot egy keverőtálba tesszük, hozzákanalazzuk a krémsajtot, megízesítjük a morzsolt oregánóval, végül belereszeljük a fokhagymagerezdeket is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük. Fogjuk a felengedett levelestésztát és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A paradicsomos krémet rákenjük úgy, hogy a tészta széleiből kb. 2 centis csíkot üresen hagyunk. Ezután az egészet meghintjük a reszelt sajttal, végül ezt a paradicsomos-sajtos tésztát jó szorosan feltekerjük. Jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset, majd a paradicsomos kígyókat 6-7 centis távolságban egymás mellé helyezzük az előzőleg sütőpapírral leborított tepsiben. Mikor már mindegyik kígyó a tepsiben ücsörög, felverjük a tojást, és egy kenőecset segítségével jó alaposan - a tekercsek oldalán és tetején egyaránt -, elkenjük a tojást. 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sülnek. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |