| Kiadós Bolognai receptTésztafélék Hozzávalók: 1kg darált sertéslapocka 2 üveg Dolmió szósz 1 fej vöröshagyma só olaj 1 csomag makaróni tészta 2 csomag mozzarell sajt(egész) 10dkg eidami sajt 4 ek liszt 15 dkg margarin 4 dl tej 1 csipet őrölt szerecsendió Elkészítés: Az olajon a felkockázott vöröshagymát megpirítom. Ezen megpirítom a lapockát,sózom. Ha már megpirult (amikor "nyikorog" a hús keverés közben) felöntöm a két üveges dolmióval. Én ki szoktam öblíteni az üveget kevés vízzel,és azt is ráöntöm. Ezt az egészet lassú lángon,kevergetve főzöm. Kifőzöm a makarónit,leszűröm és hozzáöntöm a szószhoz,alaposan átkeverem,hogy ne legyenek nagyobb szósz-hús darabok,egyben legyen a tésztával az egész. A lisztből,a margarinból és a tejből besamel-t főzök,amit szerecsendióval ízesítek. ( a margarinon habosra pirítjuk a lisztet,felfőzzük tejjel,megszórjuk a szerecsendióval,sózzuk) Kivajazok egy jénait,tepsit,vagy bármilyen nagy tűzálló edényt. Beletöltöm a szószos makarónit és leöntöm a besamel-szósszal. A tetejére szeletekre vágott mozzarellát és reszelt sajtot teszek,majd addig sütöm,míg a sajt meg nem pirul a tetején. Nagyon nagy adag lesz belőle,kiadós,laktató,és nagyon finom. Tulajdonképpen olyan,mint a lasagne,csak makarónival. Tanácsok: A besamel szószót tulajdonképpen bármivel lehet ízesíteni,nekem a szerecsendió vált be,de szoktam még néha borsot is tenni bele. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: MayC Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |