| Chiabatta házilag receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 tasak szárított élesztő 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 2 db paradicsom 10 dkg füstölt vagy hagyományos mozzarella sajt 3 evőkanál olaj Elkészítés: Keverj össze 45 dkg lisztet az élesztővel, egy csipet sóval és a cukorral. 2 evőkanál olajjal és 2,5 l langyos vízzel gyúrd tésztává. Ha már jól összeállt, tedd lisztezett gyúródeszkára, és dolgozd ki alaposan, kb. 10 perc alatt. Langyos helyen,konyharuhával letakarva hagyd kelni egy órán át. Majd oszd 8 felé, minden darabból készíts egy 2-3 cm vastag ovális lapot. Tedd őket sütőpapírral borított tepsibe. Szeld vékonyra a paradicsomot és a mozzarellát, oszd el a chiabattákon, sózd, borsozd, és csurgasd meg olajjal. 20 percig süsd 220 °C-on, majd díszítésül tedd rá a maradék paradicsomot. Tanácsok: Légkeveréses sütőben elég a 180 °C. A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |