| Mini kolbászos-sajtos pizza receptTésztafélék Hozzávalók: 5o dkg liszt 1 mokkáskanál só 3 dkg élesztő Langyos víz 3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 4 dl paradicsomlé só, őrölt bors 1 kiskanál bazsalikom, 40 dkg füstölt kolbász/ vagy szalámi 20 dkg Trapista sajt 3 zöldpaprika Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos vizet öntünk bele, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és félujjnyi vastagra nyújtjuk. 10 centi átmérőjű, lisztbe mártott kerek formával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, letakarva újból kelesztjük, majd190 fokos sütőben 6-8 percig elősütjük. Közben a szószhoz a forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Közepes tűzön a felére főzzük, és langyosra hűtjük. A pizza lapokat megkenjük a fűszeres paradicsommal, ezután váltakozva rásorakoztatjuk a vékonyra szelt füstölt kolbászt/szalámit, a kisebb darabokra vágott sajtot és a szintén vékonyra szelt zöldpaprikát. Visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük. Tanácsok: Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |