| Spaghetti Carbonara receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg spagetti 2 kissé összetört, egész foghagymagerezd 0,6 dl exraszûz olívaolaj 18 dkg kockára vágott, füstölt pancetta (császárszalonna) vagy bacon 4 friss tojás 7 dkg frissen reszelt parmezán sajt só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint Elkészítés: A spagettit nagy fazék sós, forró vízben fôzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Serpenyôben, közepes tûzön, az olajon pirítsuk a foghagymát és pancettát (császárszalonnát), amíg aranyszínû lesz, de még nem ropogós. A serpenyôt húzzuk félre és szedjük ki a foghagymát. Keverôtálban verjük fel a tojást a parmezánnal, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. tegyük félre. Csepegtessük le s tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tûzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bôségesen fekete borssal és tálaljuk. Tanácsok: A la carbonara klasszikus római recept. A trükkje az, hogy a forró tésztát nagyon gyors mozdulatokkal kell a tojással összerázni, és azonnal kell tálalni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |