| Szalonnás, tésztás bableves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg bab (konzerv, vörös, fehér vagy vegyesen), 8 szelet bacon, apróra vágva, 10 dkg tészta (eperlevél, eltördelt spagetti vagy makaróni stb.), 2 szál póréhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 liter húsleves (leveskockából is készíthető), 2 evőkanál paradicsompüré, só, csipetnyi őrölt fekete bors,2-3 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy lestyánlevél. Elkészítés: A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sárgarépát, és együtt pirítjuk kb 5-6 percig. Hozzákeverjük a leszűrt babot, a paradicsompürét és a tésztát,majd felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tetejére szórjunk az apróra vágott petrezselymet, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves reszelt sajttal vagy tejföllel tovább gazdagítható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |