| Baconszalonnás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 20 dkg bacon 20 dkg juhsajt 4 szelet sajt 4 gerezd fokhagyma oregano só bors 1 csokor petrezselyem olívaolaj burgonyapüré pehely 10 dkg vaj 1 l tej Mártáshoz: 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré petrezselyem 40 dkg mascarpone sajt bors oregano 1 db kis chilipaprika Elkészítés: A baconszeleteket egymás mellé tesszük, a csirkemellet keresztben ráterítjük. Sóval, borssal, oreganóval és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát és a juhsajtot, erre ráborítjuk a sajtszeleteket, majd az egészet feltekerjük. Egy tűzálló tálra burgonyapürét teszünk, majd a feltekert húsból szeleteket vágunk és a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos légkeveréses sütőben sütni kezdjük. Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikával ízesítjük, végül felforraljuk. Mikor a hús elkészült, akkor a sajtmártással leöntjük. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |