| Szalonnás-sonkás töltött burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya 20 dkg sonka 10 dkg szalonna 1 hagyma 6 tojás 2 dl tejföl 10 dkg sajt 1 teáskanál kakukkfű olaj só bors Elkészítés: A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |