| Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg. tisztított burgonya, 15 dkg. húsos füstölt szalonna, 10 dkg. sima liszt, 1 db. tojás, 5-6 dkg. tisztított vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, 2 evőkanál sertészsír, só. Elkészítés: A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra. A szalonnát kisütjük, majd belerakjuk a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.A tisztított burgonyát finom reszelőn lereszeljük (jobb, ha daraboljuk és bormixerrel eldolgozzuk), a masszát megsózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk,hozzáadjuk a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát és a szalonnazsírban megfonnyasztott vöröshagymát a szalonna pörcökkel együtt, végül a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk sertészsírral, belesimítjuk a tésztamasszát, a tetejét kevés zsírral megkenjük és kemencében ( sütőben) készre sütjük. Tanácsok: Ízletes étel, amit hideg savanyú káposztával és borral kínáljunk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |