| Tepsis tócsni receptKöretek Hozzávalók: 1 kg krumpli 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 3-4 ek liszt tejföl (v. tojás) só, bors a sütéshez olaj Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a lisztet, s keverjünk bele annyi tejfölt (de csinálhatjuk tojással is, 4-5 krumplinként eggyel), hogy sűrű tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá a hagymákat, keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk. A kész masszát pihentessük 10-15 percig. Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belesimítjuk a masszát. Ha ropogósra sült, kockára vágva tálaljuk. Tanácsok: Vigyázzunk, ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni! Melegen kínáljuk, és adhatunk hozzá fokhagymával vagy snidlinggel ízesített tejfölt (joghurtot), netán reszelt füstölt sajtot. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: korrektor9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |