| Lapcsánka(avagy tócsni) receptZöldséges ételek Hozzávalók: krumpli liszt só bors fokhagyma tojás-bár én ritkán teszek bele,csak ha nehezebben áll össze Elkészítés: A krumplit hámozd meg,mosd meg,majd reszeld le csillagreszelőn.Reszelj hozzá fokhagymát is.(ízlés szerint)Tegyél hozzá lisztet,annyit hogy ne legyen sűrű tészta szerű,mert nem a liszt a lényeg,hanem a krumpli,de azért arra vigyázz,hogy ne is kevés legyen benne,mert akkor könnyen szétesik.Na sokan a biztonság kedvéért kevernek bele egy-két tojást is.Ízesítsd sóval,őrölt borssal.Palacsintasütőbe önts olajat,ha forró,kanalazz bele a masszából,majd simítsd el.Én két kisebb kis"lepénykét"szoktam egyszerre sütni.Ha az egyik oldala átsült,fordítsd meg.Ízlés szerint kell sütni:anyukám szép sárgán szereti,én inkább ropogósabbra sütve.Szedd papírtörlőre,hogy a felesleges olajat felszívja. Én szívesen eszem tejföllel és reszelt trappista sajttal megszórva is.-bár anyukám szerint így csak elrontjuk:)Különleges vendégváró előétel is lehet,ha az előbbiekkel megkenve felcsavarod és fogvájóval összetűzöd. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: nemdiétás) gramm A receptet beküldte: Kata óvónéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |