| Krumplis gombóc receptKöretek Hozzávalók: 3 db nagy, főtt krumpli 25 dkg liszt 1 db tojás 1 evőkanál fagyos zsír 1 csipet só Elkészítés: A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom, krumplinyomóval összetöröm. A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle. Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni! Tanácsok: Az egyik legfinomabb köret készíthető belőle főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából készülhet még: levesbetét, nudli, barátfüle, töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |