Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis gombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
3 db nagy, főtt krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál fagyos zsír
1 csipet só

Elkészítés:
A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom, krumplinyomóval összetöröm.

A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle.

Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni!

Tanácsok:
Az egyik legfinomabb köret készíthető belőle főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából készülhet még: levesbetét, nudli, barátfüle, töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Panni néni túrógombóca » Sárgarépás vega gombóc » Sörben sült gombócok » Krumplis gánica másképp
» Mediterrán krumplisaláta » Zöldségleves húsgombóccal » Brokkolis krumpligombóc » Nutellás túrógombóc
» Sajtos gombóc » Krumplis Tzatziki saláta » Krumpligombóc öntettel » Datolyagombóc
» Egri húsgombócleves » Hagymás-krumplis pogácsa » Krumplis csirke (bulgár) » Paleo grízgombóc leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.