| Szalonnába tekert csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípős pirospaprika, kevéske olívaolaj. Elkészítés: A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így 12 fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. Utána őrölt fekete borssal és csípős paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen lezárt edénybe újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, hanem a mell belseje is, és hogy a szalonna zsírja átjárja a mellett. Sütés közben néha olíva olajjal átkenjük. Tanácsok: Köretnek kiválóan alkalmas a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg) Tálalás előtt csípős barbecue-szósszal kenjük be a húsokat. Kovászos uborkát, vagy káposztasalátát kínáljunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |