| Tiramisu Gligi módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: -6db tojás -500g mascarpone -250g porcukor -1 csipetnyi só -1csomag vaniliáscukor -10dkg kakaópor -4dcl erős presszókávé -tej ízlés szerint -300g babapiskóta -Amarettó,vagy mandulalikőr, vagy 2evőkanál mandula aroma Elkészítés: -A tojásokat ketté kell választani a sárgájájukat egy mélyebb tálba kell tenni, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá kell verni -A tojás sárgájával össze kell keverni a mascarponet -Hozzá kell vegyíteni a porcukrot, a vaniliáscukrot és több részletben a tojások habbá vert fehérjét úgy, hogy egy teljesen összedolgozott krémszerű anyag legyen! -A 2dcl kávéból tejeskávét kell készíteni, amit cukorral és amarettóval vagy mandulalikőrrel, vagy 2 evőkanál mandula aromával kell ízesíteni -Elő kell készíteni egy téglalap alakú kb.25x15cm 8cm mélységű fedővel rendelkező jénai tálat -A babapiskótákat egy pillanatra bele kell mártogatni a tejeskávéba és a tál aljába kell sorakoztatni -Az első sort vékonyan meg kell kenni a krémmel, és addig kell folytatni a rétegelést amíg van alapanyag, úgy hogy a teteje krémmel fejeződjön be. -A tetejét jól meg kell hinteni kakaóporral -Hűtőszekrénybe kell tenni és pár óra elteltével fogyasztható A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |