| Rizskoch Andi módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl tej 20 dkg rizs (én arboriót használtam) 7-8 dkg cukor 1 rúd vanília 5 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez 2 tojás csipet só citromhéj, rumba áztatott mazsola stb. zsemlemorzsa a forma kiszórásához a tálaláshoz lekvár kb. 4 före elegendö Elkészítés: A tejbe beleöntöm a vizet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amíg pufogni kezd (mintha tejberizst készítenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve. Isteni finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: o.andi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |