Tutireceptek.hu fejléc

Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1kl-darálthus //lehetőleg darált dagadó//
1fej-édeskáposzta
2dl.rizs///1csésze/
30dk--savanyu-aprókáposzta
1dbfüstölt csülök, vagy füstölt oldalas//fél kl//
voroshagyma-foghagyma,só delikát bors-pirospaprika

1kisdoboz paradicsom

Elkészítés:
A füstölt hust előző este ,beásztatjuk, ha sós engedjen belőlle,
a fej édeskáposztát fővő sós vizben egészben tegyük bele ,előtte csumáját vágjuk ki,a leveleket még ropogósan de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra,
a hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le rólla tálba tesszük a hust,rizset, izlés szerint a füszereket,és jól ősszekeverjük ,mig egy tölthető masszát kapunk. a vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába.a fözöedény aljára rakunk a savanyukáposztából egy sort. rá a fustölthusból és elketdjük rárakni, a begöngyölt töltelékeket.
amikor 2--sor tölteléket már ráraktunk--megint rátesszük a megmaradt füstölthust--és ami töltelék még lesz,
a tetejére a megmaradt savanyu káposztakerül.
felöntsük forróvizzel, amibe egy teáskanál delikátot, teszünk. és belekeverjük a kb3evőkanál paradicsompürét-felfőzzük, de utánna lassu tüzön, mint a huslevest -kb 1--óra hosszáig puhitsuk.tejfölel tálaljuk---

Tanácsok:
én a töltelékhez szoktam egy kis fustölt szalonnát piritani, és abban distelem a vöröshagymát--

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: imarton


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szabolcsi csirkemell » Szabolcsi töltött káposzta » Szabolcsi karaj » Szabolcsi rakott hús
» Legfinomabb rakott krumpli » Camembert tatár » Zamatos cukkinipalacsinta » Nokedlis paprikás krumpli
» Gombás töltött kenyér » Tojásos virsli » Bugaci sápatag » Libamell párolt szilvával
» Virslis kocka » Ázsiai csirkemell » Falusi csirke birsalmával » Brokkolis nyakkendő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.