| Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre receptEgytálételek Hozzávalók: 1kl-darálthus //lehetőleg darált dagadó// 1fej-édeskáposzta 2dl.rizs///1csésze/ 30dk--savanyu-aprókáposzta 1dbfüstölt csülök, vagy füstölt oldalas//fél kl// voroshagyma-foghagyma,só delikát bors-pirospaprika só 1kisdoboz paradicsom Elkészítés: A füstölt hust előző este ,beásztatjuk, ha sós engedjen belőlle, a fej édeskáposztát fővő sós vizben egészben tegyük bele ,előtte csumáját vágjuk ki,a leveleket még ropogósan de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra, a hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le rólla tálba tesszük a hust,rizset, izlés szerint a füszereket,és jól ősszekeverjük ,mig egy tölthető masszát kapunk. a vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába.a fözöedény aljára rakunk a savanyukáposztából egy sort. rá a fustölthusból és elketdjük rárakni, a begöngyölt töltelékeket. amikor 2--sor tölteléket már ráraktunk--megint rátesszük a megmaradt füstölthust--és ami töltelék még lesz, a tetejére a megmaradt savanyu káposztakerül. felöntsük forróvizzel, amibe egy teáskanál delikátot, teszünk. és belekeverjük a kb3evőkanál paradicsompürét-felfőzzük, de utánna lassu tüzön, mint a huslevest -kb 1--óra hosszáig puhitsuk.tejfölel tálaljuk--- Tanácsok: én a töltelékhez szoktam egy kis fustölt szalonnát piritani, és abban distelem a vöröshagymát-- Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: imarton Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |