| Tojásos virsli receptEgytálételek Hozzávalók: nyolc tojás, két pár virsli, 3 dkg vaj, egy evőkanál olaj, egy mokkáskanál reszelt vöröshagyma, egy kis doboz paradicsompüré, só, őrölt bors, egy kis friss ágacska rozmaring (vagy fél babérlevél). Elkészítés: A vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, míg a fehérje meg nem kocsonyásodott. Közben a reszelt hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal, ill. a fél babérlevéllel ízesítjük és néhány percig forraljuk. Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |