| Krumplis kiflik receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25db kiflihez: -5 dkg margarin -30dkg burgonya -2dkg só -40dkg liszt -2dkg élesztő -5dkg cukor -3 ek tej -25dkg sárgabaracklekvár Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejben és felfuttatjuk. A kihűlt burgonyához adjuk az olvasztott margarint, a lisztet, felfuttatott élesztőt és cukrot. Sima tésztává dagasztjuk és lisztezett tálban konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. A megkelt tésztát egy lisztezett felületen sodrófa segítségével ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 11x11 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockába egy kanál lekvárt teszünk, a kockát átlósan háromszögre hajtjuk és feltekerve kiflivé alakítjuk. A kifliket margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk, és újra kelni hagyjuk (kb. 15 prcig). A megkelt kifliket előmelegített sütőben 180 foknál 25 percig sütjük. A megsült kifliket ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk A receptet beküldte: naildi81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |