Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis kiflik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25db kiflihez: -5 dkg margarin
-30dkg burgonya
-2dkg só
-40dkg liszt
-2dkg élesztő
-5dkg cukor
-3 ek tej
-25dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejben és felfuttatjuk. A kihűlt burgonyához adjuk az olvasztott margarint, a lisztet, felfuttatott élesztőt és cukrot. Sima tésztává dagasztjuk és lisztezett tálban konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. A megkelt tésztát egy lisztezett felületen sodrófa segítségével ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 11x11 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockába egy kanál lekvárt teszünk, a kockát átlósan háromszögre hajtjuk és feltekerve kiflivé alakítjuk.
A kifliket margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk, és újra kelni hagyjuk (kb. 15 prcig). A megkelt kifliket előmelegített sütőben 180 foknál 25 percig sütjük. A megsült kifliket ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk


A receptet beküldte: naildi81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kiflik » Baconos krumplistészta » Krumplis mineknevezzem » Kapros, krumplis halfilé
» Antonia krumplisaláta » Nagyanyám krumplis kenyere » Hagymás krumplisaláta » Sonkás-krémsajtos kiflik
» Krumplis lángos » Hamis krumplisaláta » Virslis-krumplis golyó » Krumplisaláta gazdagon
» Hagymás-krumplis lepény » Krumplispogácsa » Omlós kapros-túrós kiflik » Poharas krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.