| Sütőtökleves pirított tökmaggal receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök 1 fej hagyma 3 evőkanál tökmagolaj 1 liter zöldségleves 2,5 dl tejszín 5 dkg vaj só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió 10 dkg tökmag Elkészítés: A tököt meghámozzuk, 30 dkg-ot finom csíkokra vágunk és félretesszük, a többit kis darabokra vágjuk. Az olajat egy edényben felhevítjük, és lepirítjuk benne a hagymát és a tökdarabokat. Levessel és tejszínnel felöntjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzü. Gyenge tűzön 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat. A tökcsíkokat 3 percig forrásban levő vízben blansírozzuk. A tökmagot teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A levest botmixerrel finom pürévé zúzzuk. A blansírozott tökcsíkokat és a pirított tökmagot elosztjuk tányérokban, leöntjük a forró krémlevessel, és tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |