| Körmi kenyér (kenyér sütőben) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 500 g liszt, 270 ml víz, 1 ek cukor, 2 kk. só, 1 ek olaj, 1 cs (7g) szárított élesztő. (lehet friss is) Elkészítés: A hozzávalókat jól összegyúrom, majd kb 2 órán keresztül letakarva kelesztem (nyáron elég a szobahőmérséklet, tálen a radiáttora szoktam tenni az edényt). /minél tovább kel, annál lazáll lesza belseje -á la Doxi) A sütőt előmelegítem 250 fokra úgy, hogy egy ovális jénai edényt (aminek teteje is van) beteszek melegedni 30 percig. Ezután az előmelegített edénybe beleteszem a tésztát (kicsit eligazgatom, hogy mindenhova jusson), majd az edény tetjét rárakva 30 percig sütöm. Ezután leveszem a tetőt és 20 percig anélkül sütöm. Gyönyörű pirosas, ropógós héjú, puha belsejű kenyér lesz beőle. A receptet beküldte: körömvirág Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |