| Sajtos-tejfölös házi lángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 65 dkg liszt 2,5 dl víz 2,5 dl tej 1 kávéskanál só 3 dkg élesztő A tetejére: 10-20 dkg házi tejföl reszelt sajt ízlés szerint 4-5 gerezd fokhagyma víz só Elkészítés: 1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 evőkanál lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet.) 3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. 4. Amikor megkelt, forró olajban kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra szedjük. 5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágunk 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |