| Sütés nélküli epres túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 6 főre 1 cs zselatin (10 g) 200 ml tej 500 g friss tehéntúró 200 g Rama 200 g porcukor 2 tojássárgája 700 g eper 20 db babapiskóta 2 ek rum Elkészítés: elkészítés A csomag zselatint a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük. Egy tortaforma (vagy akármilyen tál) belsejét folpack-kal kibéleljük, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a túrókrémet. Kirakjuk a tetejét rumos vízbe forgatott babapiskótával. Letakarjuk, és a hűtőben hagyjuk egy pár órára pihenni. Kivesszük, kiborítjuk egy tányérra, tálcára, lehúzzuk a folpack-kot, és kész van. Tanácsok: tepsi mérete: 23 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |