| Epres-almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg eper 50 dkg alma 4 ek barna cukor 3 dl tejszín 4 tojássárgája 1 vanilin 3 ek porcukor a tésztához: 20 dkg liszt 13 dkg vaj 7 dkg cukor fél csomag vanilin 1 kk szódabikarbóna csipet só 1 tojássárgája 1-2 tk tejföl 1 kk reszelt citromhéj Elkészítés: A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítük, majd összemorzsoljuk a vajjal, tojással, tejföllel, citromhéjjal. Fél órát pihentetjük, majd belelapogatjuk kézzel a formába. A torta közepébe halmozzuk a megtisztított és feldarabolt almát és epret (púposan, mert sülés közben összeesik). A tejszínt összekeverjük a tojások sárgájával, a vanilinnel és a porcukorral. Simára keverjük és ráöntjük a gyömölcsökre. A tetejére barna cukrot szórunk és 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |