| Kivis túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók kb. 16 szelethez 1 tasak zselatinpor; 40 dkg tehéntúró; 3 dl tejszín; 1 kész piskótalap; 1/2 dl tej; 10 dkg porcukor; 1 tasak vaníliás cukor; 4 tojássárgája; 1 citrom reszelt héja; kb. 32 babapiskóta; 8 kivi; 1 tasak színtelen tortabevonó zselé. Elkészítés: 1. A zselatint áztassa kevés hideg vízbe. A tejet forralja fel, öntse a zselatinra, lassú tűzön keverje olvadásig. A tejszínt verje kemény habbá. A kivit hámozza meg, felét vágja apró kockára, a másik felét vékony szeletekre. 2. A túrót törje át, adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a zselatinos tejet, végül a tejszínhabot. A túrókrém 1/3-át tegye félre. 3. A kész piskótalapot vízszintesen vágja ketté. Az egyik piskótalap köré zárjon egy kapcsos tortakarimát. A maradék túrókrém felét simítsa rá, szórja rá a kivikockákat, és fedje be a maradék krémmel. Nyomkodja rá a piskóta tetejét, és kb. 2 órára tegye be a hűtőbe. 4. Vegye le a tortáról a karimát, az oldalát vonja be a félretett túrókrémmel, ragasztgassa rá a piskótákat. A torta tetejét rakja meg a kiviszeletekkel. Készítse el a tortabevonót, és csurgassa a kivire. Hagyja kihűlni-megdermedni (1 óra), és tálalhatja. Tanácsok: Összesen 3 óra hosszát kell hűteni! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 285 kcal A receptet beküldte: zsu784 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |