| Surimis tál receptHalas ételek Hozzávalók: 2 cs. rákrúd v. rákízű halrúd 1 cs. spagetti 30 dkg bármilyen ehető gomba 10 db magozott olajbogyó 2 közepes fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1,5 dl tej 1 kávéskanál halfűszerkeverék szójamártás osztrigaszósz késhegynyi só 2 késhegynyi őrölt bors liszt tojás zsemlemorzsa olaj Elkészítés: A tejben elkeverjük a halfűszert és 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál szójamártást, beletesszük az egyik csomag rudat és pár órán keresztül hagyjuk állni, néha óvatosan (nehogy összetörjenek) átforgatjuk. A hagymát felkockázzuk, a gombát és az olajbogyót apróra, a másik csomag rudat szeletekre vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval nagyobb serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg levét el nem főtte, ekkor hozzáadjuk a szeletelt rudakat és az olívabogyót, rászórjuk az őrölt borsot, beleadjuk a 2 zúzott fokhagymát, megöntözzük szója- és osztrigamártással (figyeljünk a sómennyiségre, amit tartalmaznak!). Még 5-6 percig sütjük, összedolgozzuk a kifőtt spagettivel, összeforraljuk és egy kerek tál közepére halmozzuk. A pácolt rudakat lecsepegtetjük, lisztben, tojásban zsemlemorzsában meghempergetve (panírozva) forró olajban kisütjük és függőleges csíkokban körberakjuk vele a tésztát. Tanácsok: Ez az étel vendégfogadásra is kiváló, 6-8 személy részére. A tál díszítésénél felhasználhatunk különböző színeket: kaliforniai paprikát, sárgarépát, zöld fűszereket - ami kéznél van. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |