| Lazacfilé fokhagyma mártással receptHalas ételek Hozzávalók: 5 gerezd fokhagyma 2 ek vaj (+ 3 ek. a mártáshoz) 4 dl tej 2 ek olívaolaj 3 ek átszitált liszt 1 csipet só 1 csipet bors 80 dkg lazacfilé 1 db citrom Elkészítés: A lazacot 2 szeletre vágjuk, sózzuk és borozzuk, citromlével bedörzsöljük. A vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Ízesítjük, ízlés szerint. A serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olívaolajat. Belehelyezzük a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük egyik, illetve másik felüket. Köretnek rizst vagy burgonyát adunk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |