| Halfasírt golyócskák receptHalas ételek Hozzávalók: 24 golyóhoz: 2; kg halfilé 2 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek Floriol extraszűz olívaolaj 1 kis csokor petrezselyem 1/2 citrom frissen facsart leve + reszelt héja 1 tojás 2 ek kukoricaliszt 2 vastag szelet kenyér só, bors Floriol trio a sütéshez Elkészítés: A kenyér héját levágjuk, a belét késes robotgépben morzsává aprítjuk. 5 evőkanálnyit félreteszünk a panírozáshoz. A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon, forró serpenyőben mindkét oldalán 2-2 percig pirítjuk. Szűrőbe szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk. A hagymát (zöldjét is) vékony karikákra vágjuk és a halhoz keverjük a finomra aprított petrezselyemmel és apróra vágott fokhagymával együtt. Összeforgatjuk a liszttel és a morzsával, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héjat, majd beleütjük a tojást is. Alaposan összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle, a maradék kenyérmorzsába hempergetjük és kevés forró olajban aranybarnára sütjük. Harissával – marokkói csípős paprikakrémmel kínáljuk. Recept: Lilafüge A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |