| Sült vaníliakrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 750ml főző tejszín 3 tojás 1 tojás sárga 2tk vaníliaeszencia 10dkg cukor v. vanilia rúd kikapart belseje Díszítés: őrölt szerecsendió, fahéj Elkészítés: A sütőt beállítjuk 150 fokra. A tojást az extra tojássárgájával, cukorral és vaníliával felverjük robotgéppel. A tejszínt felmelegítjük forráspontig majd apránként ráöntjük a tojásos keverékre – ezt továbbra is verjük a habverővel. A krémet átöntjük hőálló edénykékbe, bögrékbe vagy szufléformákba ( a fenti adag kb 8 125ml-es edényre elég). Megszórjuk 1-2 csipet szerecsendióval (vagy fahéjjal). Az edénykéket vagy formákat egy mély tepsibe helyezzük, felöntjük annyi forró vízzel, hogy félig ellepje őket. 25-30 percig sütjük 150 fokon – mielőtt megkeményedne a krém, akkor jó. A vízfürdőben 10 percig pihentetjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk. Tanácsok: Keverhetünk bele darált diót, mogyorót vagy mandulát - attól függően, hogy mihez tálaljuk. Nyáron pürézett gyümölcsöt is keverhetünk bele. Tálalhatjuk önmagában is desszertként vagy sütemények, desszertek mellé kísérőként. Díszíthetjük gyümölcs, mogyoró, csoki darabokkal, mentalevelekkel. Hidegen is fogyaszthatjuk – ebben az esetben ki is lehet fordítani a formából (csupán óvatosan lazítsuk meg egy késsel a szélén). Remek vendégváró vagy parti édesség. Kimondottan passzol karácsonyi sütemények vagy desszertek mellé. Egészségesebb verzió: félzsíros tejszínnel és 5dkg fruktózzal készítsük el! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |