| Vaníliakrémes muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt 15 dkg margarin 17 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás fél csomag sütőpor A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 2,5dl tej 15 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 10-15 dkg porcukor(attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre) A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 tk olaj Elkészítés: A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát muffin-papírral bélelt formákba szedjük. Minden mélyedést 3/4ig töltünk meg a masszával. Előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a tejben sűrűre főzzük. A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. (fontos, hogy a puding hideg legyen, mert csak akkor kapunk sima krémet) A krémet nyomózsákba töltjük. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk (megskalpoljuk őket) , majd a vaníliás krémből minden muffin alsó felére nyomunk egy adagot. A csokoládét az olajjal vízgőz felet megolvasztjuk, és a muffinok tetejét bevonjuk vele. A csokoládés „tetőket” visszahelyezzük a krém tetejére. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |