| Vaníliakrémes tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 2 dkg friss élesztő 3 tojássárgája csipet só 10 kk cukor 1,5 dl étolaj 2,5 dl tej Krémhez: 5 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 2 ek cukor 10 dkg vaj Tetejére: 1 tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 ek tej Elkészítés: Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és hozzáadjuk a maradék hozzávalót. Jól kidagasztjuk, amíg el nem válik a tészta az edény oldalától. Egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20 db, körülbelül 20 cm-es hosszúságú tésztacsíkot vágunk. A csíkokat félbe hajtjuk, és hármat tekerünk mindegyiken. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtekert tésztákat. A vaníliás cukrot a tojássárgájával és a tejjel jól elkeverjük, majd ezzel kenjük le a kalácsokat. Fél órát hagyjuk még kelni a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a tölteléket. A kalácsokat a forró sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük. Töltelék készítése: A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A kihűlt kalácsokat félbe vágjuk, a krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kalácsokat. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |