| Ribizlis vaníliakrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200g ribizli, 2 evőkanál porcukor, 4 evőkanál illatos likőr (pl:Maraschino) A krémhez: 4 zselatinlap, 1 vaníliarúd, 4dl tej, 6 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, 2dl tejszín, Elkészítés: A ribizlit megmossuk, 4 szép fürtöcskét félreteszünk a díszítéshez a többit villa segítségével leszemezzük, (azaz leválasztjuk a szemeket a szárakról), összeturmixoljuk, áttörjük, belekeverjük a porcukrot és a likőrt. A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet (Bajorkrém 7.0.) Arányosan elosztva 4 csinos kehely aljára szedjük ki a ribizlipépet, ráöntjük a vaníliakrémet, lefedjük, és legalább 3 órára behűtjük. Tanácsok: Tálaláskor a krém tetejét a félretett ribizlifürtökkel díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |