| Almás, vaníliakrémes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 180 g vaj, 150 g cukor, 0,5 kiskanál sütőpor, 360 g liszt, egy csipetnyi só. Hozzávalók a krémhez: 350 ml tej, 1 tojás, 2 evőkanál keményítő, 4 evőkanál cukor, 1/3 kiskanál vanília, 2 db nagy alma, őrölt fahéj, porcukor a tetejére. Elkészítés: A tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás tésztát kapjunk. Tegyük bele a tésztába a tojást, a cukrot és a tejfölt, dolgozzuk jól össze, egy puha, omlós tésztát kell kapjunk. Formázzunk cipót belőle és tegyük hűtőszekrénybe ameddig elkészítjük a krémet. Vanília krém elkészítése: egy lábasban kavarjuk össze a tojást, a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, majd öntsük rá a hideg tejet, kavarjuk össze habverővel és tegyük oda főni. Folytonosan kavargatva főzzük meg a krémet, majd vegyük le a tűzhelyről. A lehűlt tésztát osszuk el kettőbe, 1/3 és 2/3 ba. Nyújtsuk el a nagyobbik darabot, tegyük 20 cm átmérőjű kapcsos sütőformába, a tészta fedje be a forma oldalát is. Tisztítsuk meg az almát, szeleteljük fel, szórjuk meg fahéjjal a különlegesebb ízhatásért és rakjuk rá a tésztára majd öntsük rá a forró, főtt krémet. A második tésztalapot nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk hosszúkás darabokra majd rácsozzuk be a krémet. Tegyük az elkészített süteményt előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük 40-50 percet ameddig jól átsül és szépen megpirul.Mikor kihűlt szeleteljük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |