| Házi mézes müzli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely), 10 dkg vaj, 4 dl méz, 1 vaníliarúd, 20 dkg pirított, durvára tört mandula, 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva, 10 dkg mazsola. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük. Elkészítjük a mézes keveréket: a vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön. A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel. Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor. Összeállítjuk a műzlit: a megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |