| Megyeri halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 25 dkg csiperkegomba, 10 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, só, citromlé, bors, mustár. Elkészítés: A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal, és pár csepp citromlével. Ezt követően a megtisztitott vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem. A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát, és bőven meghintem reszelt sajttal. Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. (Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.) Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom. Igazán laktató ebéd! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |