| Sült garnéla receptHalas ételek Hozzávalók: 30 dkg garnéla rák 3 evőkanál olíva olaj 1 késhegynyi őrölt bors 2 evőkanál osztriga mártás 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál konyak Elkészítés: A rákokat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Fejüket fél csavaró mozdulattal letekerjük, az alatta lévő puha, "kásás" részt eltávolítjuk, páncélját lefejtjük. Jól elmossuk, megszárítjuk. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, rádobjuk a rákokat, s állandó rázogatás mellett 3-4 percig sütjük. Megszórjuk őrölt borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük az osztrigamártást és még két percig sütjük. Ezután flambírozzuk: úgy locsoljuk rá a konyakot, hogy mindenhova jusson és azonnal meg is gyújtjuk. Így rásülnek az ízek. Zöldséges rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk. Tanácsok: A rák befesti a kezed, de ecettel vagy citrommal lejön. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |