| Garnéla-sárgadinnye saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: - 2 peperoni - 2 g.fokhagyma - 8 szár kakukkfű - feketebors - só - olivaolaj - 12 garnélarák - sárgadinnye - 1 citrom - 2 dl zöldségalaplé - kevéske bor (fehér) Elkészítés: A rákot a "szokásos" módon előkészítjük--> A páncélokat forró serpenyőben olivaolajon süssük egy kicsit, majd öntsük fel borral + zöldséglével--> s hagyjuk felforrni. --> tegyük bele a kakukkfüvet+ a szeletekre vágott fokhagymát +apró kockákra vágott peperonit és a citrom héját-->Fedő alatt hagyjuk 15 percen át rotyogni--> Szűrjük le a levet egy másik edénybe, s hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni. Szeleteljük apróra a sárgadinnyét-->A garnélák húsát egy forró serpenyőben kevés olivaolajon pirítsuk meg mindkét oldalról--> Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. A leszűrt garnélás levet kavarjuk el kevés ecettel+ 2ek olivaolajjal, sóval és egy csipet frissen őrölt feketeborssal. Dobjuk bele a sült garnélákat és a sárgadinnyedarabokat, majd hagyjuk kb. 15 percen át állni. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |