| Spagetti garnélás raguval receptTésztafélék Hozzávalók: 6 db koktélparadicsom 15 dkg spagetti 20 dkg garnélarák 1 db hagyma 3 gerezd finomra vágott fokhagyma 1 dl fehérbor 2 ek olívaolaj 1 dl főzőtejszín 6 db bazsalikom levél só őrölt bors chilipaprika 2 ek citromlé Elkészítés: A spagettit bő, sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és rádobjuk az apró kockára vágott hagymát. Nagylángon, egy percig pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután következik a félbevágott koktélparadicsom,az apróra vágott chili és a garnéla. Tovább pirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort. Ízesítjük sóval, borssal, rászórjuk az összevágott bazsalikomot. Kicsit öszzefőzzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt. Ha újra felforrt,ízesítjük citromlével és a kifőtt tésztára öntjük. Összekeverjük és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |