| Garnéla üvegtásztával receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg üvegtészta, 3 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 25 dkg garnéla, 2 evőkanál osztrigaszósz, 2 evőkanál szójaszósz (világos), 1 teáskanál cukor, Elkészítés: Az üvegtésztát kb. 10 percig langyos vízben puhítjuk, majd rövid ideig forró vízben főzzük. Lehűtjük és konyhai ollóval felvágjuk, hogy később könnyebben összekeverhessük. A megtisztított hagymát két cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az olajat felforrósítjuk a wokban, hozzáadjuk a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a megtisztított garnélákat, megsütjük és a serpenyő olalára húzzuk. A zöldhagymát kb. 1 percig pároljuk a wok alján, közben folyamatosan kevergetjük. A wok tartalmát összekverjük, hozzáadjuk az üvegtésztát. Osztrigaszósszal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |