| Stollwerck szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt 17 dkg porcukor 5 dkg Rama margarin 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 dkg élesztő 1 dl tej 1 db tojás 2 ek kakaópor A krémhez: 6 evőkanál kristálycukor 8 dl tej 25 dkg Rama margarin 17 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál liszt Elkészítés: A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a Rama margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a Rama margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-Rama margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik. Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |