| Sertésszelet kelbimbóval receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 0,5 kg mirelit kelbimbó 1 evőkanál liszt 1 evőkanál margarin 1 kávéskanál paradicsompüré késhegynyi majoránna kevés őröltpaprika vagy paprikakrém köménymag só Elkészítés: A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártva kevés forró zsírba elősütjük. Ezután tűzálló tálba tesszük. A serpenyőben maradt zsíron átpirítjuk a paradicsompürét. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk és ráöntjük a húsra. Megszórjuk majorannával, köménymaggal, sózzuk, majd puhára pároljuk. Közben a kelbimbót kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A margarint felhevítjük, rátesszük a zöldséget és erős tűzön átfuttatjuk, majd a tálban lévő hússzeletekre halmozzuk. Tetejére szórunk egy kis pirospaprikát, majd lefedve készre pároljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |