| Dorottya szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 40 dkg liszt, 5 dkg margarin, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, kevés tej. Krém 4 kanál liszt, ½ l tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 csomag vaníliás cukor, 1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó). Csokimáz 9 evőkanál cukor, 6 evőkanál tej, 4 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin. Elkészítés: A tészta alapanyagait jól össze kell gyúrni, 3 felé osztani, kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütni. A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz. A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk, és a krémbe keverjük, a lapok közzé töltjük. A tetejére csokimáz kerül. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |