| Citromos-csokis szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 8evőkanál cukor 6evőkanál búzalisz fél csomag sütőpor Krémhez: 1/2 liter dobozos! tejszín 2 egész citrom leve ízlés szerint cukor Csokihoz: 5dkg margarin/vaj Ízlés szerint cukor Ízlés szerint kakaópor Elkészítés: Kettéválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A sárgáját 6 evőkanál cukorral keménnyé keverjük, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön tálba összekavarjuk a 6 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. A tojás sárgáját és a felvert habot óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze, majd apránként, óvatosan hozzáadjuk a liszt-sütőpor keveréket, hogy egyrészt ne legyen csomós, másrészt annyira ne törjük össze a habot. Az így kapott masszát téglalap alakú, vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Készre sütjük. A tejszínhabor keményre verjük, majd hozzáadjuk az előzőleg külön tálkában kikavart cukros citromlevet. Mivel a citromlé összehúzza a tejszínhabot, ezért egy nagyon kemény állagú krémet kapunk, de ez csak valódi citrom levével működik! (Kipróbáltam...) Ha kisült a piskóta, ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Lábasban felolvasszuk a vajat vagy margarint, majd hozzákeverjük a cukrot. Érdemes legalább két evőkanál cukorral kezdeni. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaót, majd felváltva adagoljuk a cukrot és a kakóport, amíg a kívánt színt és ízt el nem érjük. Időnként kevés vizet kell hozzáadni, különben összeáll és leég. Érdemes kissé folyósabbra csinálni, mert ezzel fogjuk díszíteni a sütemény tetejét. Ha kész a csoki, még forró állapotában csíkokat húzúnk a sütemény tetejére vagy a fakanál vagy egy villa segítségével. Fontos, hogy még forró legyen a csoki, mert ha kihül, megkeményedik. Citromkarikával díszíthetjük A receptet beküldte: Myrad Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |