| Zselés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db tojás 30 dkg cukor 10 dkg ét csoki 10 dkg dió 10 dkg zselés cukor 10 dkg liszt Piskótához-kétszer 4 db tojás 1 ek sütőpor 4 ek cukor 4 ek liszt Krémhez. 0.5 l tej 6 ek liszt 1 db citrom 20 dkg vaj, vagy margarin 20 dkg porcukor Elkészítés: 10 tojás fehérjéből kemény habot verünk, 30 dkg por cukrot kanalanként adva hozzá. 10 dkg tördelt ét csokit, 10 dkg darabos diót, 10 dkg zselés cukrot felvágva darabokra, ezeket 10 dkg liszttel elkeverve, óvatosan hozzá keverjük, inkább szárítjuk, mint sütjük. Sütünk 2 db 4 tojásos piskótát.(nagy gáz tepsibe) A két piskóta, közé kerül a zselés lap, a következő krémmel. KRÉM: fél liter tejből 6 evőkanál liszttel, a 10 tojás sárgájával főzött krémet, készítünk. Ha kihűlt, összekeverjük a 20 dkg cukor, 20 dkg vaj sima keverékével, 1 db átszűrt citrom levével. Piskóta, krém, zselés lap, krém, piskóta, tetejére porcukor, de kerülhet rá rózsaszín máz is, így mutatósabb. Citromos máz: 3 ek átszűrt citrom lé 20 dkg porcukor 3 ek olaj Rózsaszín máz:3 ek megy lé 20 dkg porcukor 3 ek olaj Jó simára kikeverjük. Márványozás: a felkent rózsaszín mázra vékony csíkban, kb 3 ujjnyi távolságra felcsurgatjuk a fehér mázat. Egy kés hegyével „S „alakban elhúzzuk a csíkokat. A fehér mázból, márványozáshoz elég a harmad részt kikeverni. Ilyen lesz. http://picasaweb.google.hu/rolvisa/STemNyek/photo#5157719897881363746 Tanácsok: FOTÓ a naplóba. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |