| Stefánia vagdalt sonkába tekerve receptHúsételek Hozzávalók: 10 főre ( nagy adag ) 50 dkg sertés darált hús (pl. comb) 50 dkg marha finomra darált hús ( de lehet csak sertéshúsból is ) 2 db száraz zsemle beáztatva, kinyomkodva 3 evőkanál zsemlemorzsa ( de lehet zabpehely is helyette ) 15 dkg finomra kockázott vöröshagyma nyersen ( de lehet párolva is, én nyersen szoktam ) 3 gerezd fokhagyma finomra reszelve, esetleg préselve ( lehet fokhagymakrém is, 1 teáskanálnyi) 2 ek finomra vágott petrezselyemlevél, más finomra vágott zöldfűszer is jó ízlés szerint: só, feketebors, pirospaprika, Delikát 8 db keményre főtt tojás 20 dkg nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonka ( mi legjobban a Schwarzwälder Schinken-t szeretjük, ez jó vékonyra van szeletelve ), de lehet bacon is. egy őzgerinc sütő, vagy más hosszúkás hőálló sütőforma vaj a kikenéshez Elkészítés: Előkészítem a sütőformát: hideg vajjal kikenem, az oldalait is alaposan belefektetem a vékony sonkaszeleteket az aljára és a szélére úgy, hogy kb. a fele oldalt lelógjon ( ezt majd később ráhajtom ) A húsmasszát az összes hozzávalóval alaposan meggyúrom. Ezt elosztom a sonkával kibélelt formában, de középen helyet hagyok a főtt tojásoknak. Végigrakom hosszában főtt tojással szorosan sorban. Befedem a húsmasszával és ráhajtom a szélén kilógó sonkaszeleteket. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm 40 percig. Ha a teteje nagyon pirulna, menet közben ráterítek egy réteg alufóliát lazán. Megégnie nem szabad ! Egy óra pihentetés után a legjobb szeletelni, én a formában szoktam felvágni. A formát is ki lehet az elején alufóliával bélelni, akkor könnyebb később elmosni. A keletkezett lét én másnap, más ételekhez fel tudom használni. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Fényképek:az egyik naplóm 180-183. és 261.bejegyzésnél. (Képek...) Továbbá a másik naplóm 131. és 186. bejegyzésénél. A receptet beküldte: kovacserika2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |