| Spenótos tészta - kicsit másként receptTésztafélék Hozzávalók: ½ kg spenót 1 db hegyes erős paprika 6 fej gomba 20 dkg sajt ½ liter sovány tejföl (10-12 százalékos) 15 dkg sonka Fűszerek: bazsalikom, majoranna, zsálya, bors, ételízesítő (só helyett), csípős piros arany Aki nem szereti a csípőset, az használhat édes paprikát és csemege piros aranyat) ½ zacskó durumtészta (makaróni, orsó, egyéb) Elkészítés: Alap: megfőzzük a tésztát, majd félrerakjuk. A gombát megtisztítjuk, majd szintén megfőzzük, ezután lereszeljük a sajttal együtt. A spenótot puhára pároljuk, majd a fűszerekkel és tejföllel pépesre turmixoljuk. A kockákra vágott sonkát és a reszelt gombát serpenyőbe rakjuk és enyhén megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a sajtot, megvárjuk, hogy felolvadjon majd az egészet összeérleljük kis lángon (kb. 10 perc). Legutolsó lépésként hozzákeverjük a spenótmasszát és főzzük még kb. 10 percig. A zöldpaprikát ízlés szerint bármikor belerakhatjuk, én a legvégén szoktam, hogy ne legyen puha. A kész keveréket rárakjuk a főtt tésztára és máris kész egy vitamindús, laktató étel. Tanácsok: Szuper finom. Mindazoknak ajánlom, akik egész életükben gyűlölték a spenótot:-)) Én így szerettem meg... Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: AlieNeetah Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |