| Spenótos tekercs... receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 30 dkg spenót (mélyhűtött, leveles) 9 dkg finomliszt 3 db tojás (nagy, 20 dkg) 9 g sütőpor 7 dkg tejföl (20%-os) 0.5 teáskanál só Töltelék 50 dkg sovány túró 22.5 dkg vaj 9 dkg gépsonka (100g/98cal-ás) 5 dkg kápia paprika 2 gerezd fokhagyma (nálam 7 g) 1 csokor petrezselyem (nálam 1,3 dkg) só ízlés szerint Tetejére 7.5 dkg trappista sajt Elkészítés: Tésztája: A spenótot felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a tejföllel elkeverjük, majd az alaposan kinyomkodott felaprított spenótot hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Ezt is belekeverjük a tojássárgás masszába. A tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt, és így hűtjük ki. Töltelék A túrót krémesre keverjük a puha vajjal. Kb 20 dekányit félreteszünk a külsejének a bevonásához. A kápia paprikát apróra vágjuk a sonkával együtt, és beletesszük a vajas túróba. A fokhagymát megpucoljuk, és belereszeljük a töltelékbe. A petrezselymet leöblítjük, alaposan lerázzuk, felaprítjuk, és ezt is a töltelékbe keverjük. A kihűlt spenótos tésztát kitekerjük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük egyenletesen a töltelékkel. Szorosan feltekerjük. A félretett vajas-túróval bekenjük kívülről. Tetejére A trappista sajtot lereszeljük, és kivülről beszórjuk vele a tekercsünket. Hűtöbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom dekoratív tekercset. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 38x38 cm költség: 2100 Ft Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 240 kcal A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |