| Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához: 1 csomag leveles tészta 45 dkg sütőtök 20 dkg spenót 20 dkg natúr sajtkrém 3 fej fokhagyma 1 ág friss rozmaring 5 dkg vaj só bors 1 tojás a pite megkenéséhez Elkészítés: A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük, célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta. A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |