| Túrós lepény (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta : - 30 dkg liszt - 3 db tojássárgája - 1 dl langyos tej - 2,5 dkg élesztő - 6 dkg zsír - 6 dkg porcukor - csipet só Töltelék: - 75 dkg túró - 12 ek cukor(de inkább ízlés szerint) - 4 tojás - 2 maréknyi búzadara - 2 ek tejföl -2 cs. vaníliás cukor - reszelt citromhéj Elkészítés: A tejben egy pici cukorral felfuttatom az élesztőt.A lisztben a zsírt elmorzsolom és hozzáadom a többi hozzávalót ,és a felfutott élesztőt.Nem túl lágy tésztát kapok,olyan linzer tészta keménységűt.Kb.: fél órát kelesztem,addig elkészítem a tölteléket. A túrót villával áttöröm, és a tojásfehérje kivételével belekeverem a többi hozzávalót.A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem és óvatosan a túróba keverem. A megkelt tésztát kinyújtom és margarinnal kikent tepsibe teszem.Előmelegített sütőben elősütöm,amíg rózsaszínes lesz a teteje.Ráöntöm a tölteléket és készre sütöm.A tetejét én őrölt fahéjjal díszítettem még sütés előtt. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |