| Mogyorós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 40 dkg cukor 25 dkg mogyoró 20 dkg vaj 6 egész tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 citrom reszelt héja és leve lekvár tetszés szerint, leginkább kajszi Elkészítés: A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom héját és levét, majd a lisztet. Ha esetleg nem lenne elég a liszt, tegyünk még annyit hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett tepsibe terítjük, lekvárral megkenjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a darált mogyorót. Világossárgára sütjük, hidegen szeleteljük föl. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |